Gavekort til dine ansatte?

Vurderer du å gi en gave til dine ansatte?

Det er få ting de ansatte setter bedre pris på enn en sjef som tar dem på alvor, som betaler dem en verdig og god lønn, samt viser at han setter pris på den jobben de gjør. Det finnes mange måter å gjøre det på, her får du noen tips om hva de ansatte setter pris på og ønsker.

Gavekort

De fleste som jobber i en bedrift og er stolt av sitt arbeidsted tilbringer gjerne tid med sine kollegaer også. Derfor kan det å gi de ansatte gavekort på opplevelser som de kan dele sammen, og gjerne med sine kjære, er et veldig godt alternativ. Det bygger opp samholdet i teamet, og dermed også lojaliteten til arbeidsplassen.

Det finnes mange forskjellige gavekort som du kan gi til de ansatte, men ta gjerne noe som går på avslapping, eller spennende naturopplevelser. Hva med en spaweekend for alle på teamet? Det er klart at en gjeng som jobber på verksted, mest sannsynlig ikke gidder dra på spa, men de finner gjerne en tur på bjørnesafari veldig underholdende.

Pengebonus

Hva med en pengebonus? Er det noe som kan motivere de ansatte? Joda, det er klart at en pengebonus kan virkelig motivere de ansatte. Men det er mange som kan oppleve det som splittende istedenfor at det inspirerer til samhold. En av årsakene til dette er at det kan føre til større konkurranse mellom de ansatte, og med mindre man er i en eller annen form for selgeryrke så er ikke dette gunstig.

Om det er en bedrift som er avhengig av at alle jobber godt sammen som et team kan det med andre ord være greit å vise de ansatte at du setter pris på dem på en annen måte enn ved pengebonus. Det samme gjelder for øvrig verdiløse gaver som tydeligvis er kjøpt av en eller annen sekretær i en eller annen webshop som kunne trykke logoen på.

Når du som sjef skal sette pris på dine ansatte, gjør det ved å snakke og forstå deres språk og behov.