Økonomisk rådgivning?

Er du havnet i knipe økonomisk og vet ikke hvem du kan snakke med?

Det skjer de fleste av oss en eller annen gang i løpet av livet, man havner gjerne helt uforskyldt i en vanskelig økonomisk situasjon. For mange oppleves dette veldig skamfullt og det er ikke noe man snakker med venner og kjente om sånn helt uten videre.

Snakk med noen!

Det er viktig å snakke med noen om dette selv om du føler skam over å ha havnet i situasjonen. Det er ikke vits i å få skrekk for vinduskonvolutter og gjemme seg fra telefonen når kreditorene ringer. Det viktige er å ta fatt i problemene og første skritt ut av en sånn vanskelig situasjon er å prate med andre og be om hjelp. Det kan være noen du kjenner og stoler på, eller det kan være en økonomisk rådgiver.

Du kan for eksempel velge økonomisk rådgivning hos Bluestep, en bank som tilbyr mange tjenester også for de som har problemer økonomisk. Her får du slått to fluer i en smekk, du får pratet om problemet og du får mulige løsninger på problemet.

Aftenposten-leser

Det finnes alltid løsninger

Å ha det vanskelig økonomisk, trenger ikke ødelegge livet ditt om du tar grep så tidlig som mulig. Du kan få på plass tiltak som kan hjelpe deg før alt går rake veien til helvete. Da vil du også oppleve at presset på deg blir lettere. Det blir ikke så røft om du tar kjapt tak i problemene. Her har du noen mulige tiltak

  • Økonomisk rådgivning hvor du får fullstendig oversikt over økonomien. Både inntekter og utgifter.
  • Sett opp budsjetter sammen med rådgiver slik at du vet hva du har å forholde deg til hver eneste uke.
  • Se hvilke utgifter du kan kutte. Går du på treningstudio som koster 750 i mnd? Det finnes gode studio til 200 kr i mnd.
  • Refinansier!

Det finnes så utrolig mange måter du kan hjelpe deg selv på, du må bare være åpen for det og ikke ta på skylappene. Det blir dyrere økonomisk for deg i lengden.